Viharos széllökés és jégeső: itt a figyelmeztetés az egész országra!

Pénzcentrum2014. július 22. 10:03

Kedd éjfélig riasztást adtak ki a várható intenzív záporok és zivatarok miatt, néhol jégesőre is számítani lehet. Holnap, holnapután eleinte változóan felhős, borús és szeles időre lehet számítani. Csütörtöktől lassan kitisztulhat az ég, csökken a felhőzet, de az esernyőt érdemes magunknál tartani. A hőmérséklet a napoban 27-28 fok körül alakul.

Kedd éjfélig figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A mai napon egyre többfelé számíthatunk intenzív záporokra, zivatarokra szórványosan felhőszakadás (20-50 mm) és szélerősödés (50-70 km/h) kíséretében. Néhol zivatarok környezetében 50 mm feletti csapadék és kisebb méretű jég (< 2 cm alatti átmérő) is kialakulhat.

Kedden
sok lesz a felhő felettünk, csak kevés helyen lehetnek rövid napos időszakok. Többfelé, akár több alkalommal is várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. Megélénkül a keleti, északkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között alakul. Estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő - közölte az OMSZ.

Szerdán eleinte nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, majd nyugaton szakadozik, csökken a felhőzet, ott hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északi szél néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.

Csütörtökön nyugaton változóan felhős lesz az ég, keleten eleinte több lesz a felhő, majd ott is szakadozik, csökken a felhőzet. Nyugaton helyenként, keleten többfelé várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak nyugaton élénkül meg az északi szél. Zivatarok környezetében azonban viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Címkék:
utazás, időjárás, nyár, eső, figyelmeztetés,