Kiadták a figyelmeztetést: ilyen idő lesz a 29. héten

Pénzcentrum2014. július 14. 10:31

A 29. héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hőmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a várható felhőszakadás miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az ország egész területére kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken rövid idő alatt akár 30 milliméternél is több eső eshet. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna és Pest megyére, valamint a fővárosra a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a helyeken kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Kedden főként a nyugati és a középső területeken valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatar idején viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. Nappal 27-31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, zivatarkor viharos is lehet. A leghidegebb órákban mindhárom napon 14-19 fok várható, a nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 28-31 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
utazás, időjárás, nyár,