Egyre népszerűbb utazási cél Budapest

Pénzcentrum2014. július 9. 19:01

A MasterCard évente összeállított felmérése szerint London az elmúlt négy évben immár harmadszor vezeti a világ legnépszerűbb úticéljainak listáját. A rangsor első öt helyén a brit főváros után Bangkok, Párizs, Szingapúr és Dubai áll. Budapest pedig a tavalyi felméréshez képest hat helyet javítva már a negyvenedik a világ leglátogatottabb városai listáján és tizenhatodik az európai desztinációk rangsorában.

A MasterCard felmérése szerint Budapest 2013-ban 2,9 millió látogatót fogadott, és az idei évre is ennyi látogató érkezését vetíti előre. Míg az utasok száma nem változik jelentősen, a költés tizedével nőtt 2013-ban az előző évi mutatóhoz képest. A MasterCard elemzése szerint a hozzánk érkező külföldiek még többet költenek majd 2014-ben, összesen több mint 1 milliárd dollárt (225 milliárd forint).

Budapest ezzel az eredménnyel a 16. helyet foglalja el a felmérésben vizsgált harminchárom leglátogatottabb európai város rangsorában, melynél Közép-Európában csak Bécs és Prága kapott magasabb pontszámot. A világ többi kontinensével összevetve is jól szerepelt a magyar főváros: 132-ből a 40. helyezést érte el.

 

Címkék:
utazás, Budapest,