Így változik Budapest közlekedése a nyáron

Pénzcentrum2014. június 16. 13:02

Tovább folytatódik a dél-budai villamoshálózatok felújítása, ezért a nyáron sokféle közlekedési változásra számíthatunk - derül ki a BKK honlapjáról.

Június 16-ától, hétfőtől magasabb sebességre kapcsol az 1-es villamos újbudai meghosszabbítása, ugyanis új helyszínen, a Fehérvári út és a Hengermalom út csomópontjában is megkezdődik a munkavégzést. A pályaépítési és közműmunkák miatt egészen augusztus végéig több dél-budai villamosjárat közlekedése is változik: június 16-ától, hétfőtől bár teljes útvonalon, de a Fehérvári úton az Etele út kereszteződésének két oldalán kialakított ideiglenes végállomások mentén két szakaszra osztva közlekedik a 18-as, a 41-es, és a 47-es villamos, azaz utasoknak - bármely irányból érkeznek is - az Etele út/Fehérvári út megállóhelyen le kell szállni a járműről, és a kereszteződés másik oldalán, körülbelül 250 méter gyaloglás után tudnak a járatra ismét felszállni.

Ütemterv szerint zajlik az 1-es villamos meghosszabbítása, amelyhez kapcsolódóan a nyári hónapokban, június közepétől várhatóan augusztus végéig a XI. kerületi Hengermalom út-Fehérvári úti csomópontban megkezdődik a járat ideiglenes végállomásának és a Fehérvári úti villamospályával való összekötésének kiépítése, valamint új középperon épül a Fehérvári úti villamosok számára a kereszteződés északi oldalán. Amíg a vonal kelenföldi meghosszabbítása teljesen nem készül el, az 1-es villamos eddig a csomópontig közlekedik majd. Június 16-ától, hétfőtől várhatóan augusztus végéig a 18-as, a 41-es és a 47-es villamos az ideiglenes végállomások mentén két szakaszra bontva közlekednek.

Címkék:
utazás, bkk, villamos,