Így újul meg a Margitsziget + fotók

Pénzcentrum2014. május 7. 21:02

A főváros Városépítészeti Főosztálya szerdán megmutatta a Budapest.hu-n a margitszigeti futókör terveit. A felújítási, átalakítási munkák a tervek szerint júniusban kezdődnek, és azt ígérik, hogy a pálya iskolakezdésre készen lesz.

Márciusban volt egy lakossági véleményfelmérés a futópályáról, a változtatási ötletek egy részét innen szerezték. A Városépítészeti Főosztály szerint "a lakossági véleményekből jól érzékelhető volt a gyalogosok és futók közötti konfliktus". Egyes újításokat ez ellen találtak ki. Felfestésekkel és táblákkal jelölik a különböző funkciókat.

Most vannak olyan szakaszok, ahol olyan szűk a gyalogossáv, hogy a sétálók rászorulnak a futópályára. Erre a problémára bizonyos helyeken a gyalogossávot leválasztják és elterelik, ahol pedig a gyalogosfelület annyira leromlott, hogy szinte nem is létezik, kiépítik a gyalogosburkolatot.
A pálya szélesebb lesz, mint most, minimum 140 centis, de lesznek 180 centi széles szakaszok is. Ahol a fasorok nem engednék az út kiszélesítését, azokon a szakaszokon a fákat megkerülve kettéválik, aztán újra összefonódik a pálya.

Az Árpád hídi átkelőnél sávszűkítések, felfestések, táblák fogják lassításra kényszeríteni a kocsikat. Lakossági ötlet volt, hogy legyenek a pályán a megtett kilométereket jelző felfestések azoknak a kedvére is, akik nem a sportpályától indítják a kört. Fehér színű lesz a régi jel, zöld színnel számolnak azoknak, akik a pesti oldal felőli lejárótól indulnak, és kék lesz az Árpád hídtól indulók színe. Ígérnek új öltözőt, zuhanyzót és vécét is a Margitszigeti Atlétikai Centrum épületében.

A Városépítészeti Főosztály azt írta, hogy a közbeszerzés most nyitva van, a határidő május 9-e, de "elképzelhető, hogy néhány nappal kitolódik". A munkát a pesti oldalon kezdik majd. A tervek szerint a sziget folyamatosan használható lesz. "A belső és külső betonutak biztosítják ideiglenesen a folytonosságot, tehát nem kell oda-vissza rohangálni" - ígérik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
utazás, felújítás,