Újra átmegy az 1-es villamos az Árpád hídon

Pénzcentrum2014. május 5. 12:33

2014. május 5-től, hétfőtől ismét közlekedik az 1-es villamos a Bécsi út / Vörösvári út és a Reitter Ferenc utca között.

Ütemterv szerint halad a Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, az 1-es villamos pályarekonstrukciós és vonalmeghosszabbítási projektje. A megújult vonalszakaszon megszűntek a korábbi sebességkorlátozások, gyorsabb lesz a villamos haladási sebessége, ezáltal rövidebbé válik a menetidő, így ismét versenyképes eljutási lehetőséget ad a villamos Óbuda és Pest között.

Óbudán Budapest első fűvel borított vágányszakasza is elkészült. Az óbudai szakasz teljes műszaki átadás-átvétele június végéig tart, addig ideiglenes forgalomba helyezés valósul meg, bizonyos feladatok, amelyek a forgalom zavarása nélkül végezhetők, pedig még tervezetten előttünk vannak (liftek, mozgólépcsők beüzemelése, egyes utastájékoztatási elemek kihelyezése, környezet rendezése).

Az 1-es. villamosok a tervek szerint június elejéig, a projekt következő ütemében a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között járnak, a Népligettől délre továbbra is autóbuszok pótolják a villamost. Az Árpád hídon befejeződtek a munkák, a híd a közúti forgalom számára újra 2x3 sávon, maximum 70 km/órás sebességgel járható. 

 

Címkék:
utazás, bkk, villamos, Budapest,