Toplistán a világ legjobb 50 étterme: Te voltál már valamelyikben?

Pénzcentrum2014. május 2. 13:04

Újabb toplista készült a világ legjobb éttermeiről. Az összesítés szerint 2014-ben a koppenhágai Noma bizonyult a legjobbnak. Magyar étterem nem került be a legjobbak közé, hazánkhoz legközelebb a lista 16. helyén szereplő bécsi Steirereck található.

Ezúttal a világszerte 900 szakértőt tömörítő The Diners Club rukkolt elő szokásos toplistájával. Az összesítés szerint 2014-ben a René Redzepi nevével fémjelzett koppenhágai Noma bizonyult a legjobbnak. A Noma - 2010, 2011 és 2012 után - most negyedszerre nyerte el az elismerést. A képzeletbeli dobogó második fokára a tavalyi győztes, a katalán El Celler de Can Roca állhatott fel, harmadik pedig az olasz Osteria Francescana lett.

Negyedik a New York-i Eleven Madison Park, míg a korábbi háromszoros győztes, Heston Blumenthal - igaz, most nem a Fat Duck, hanem a londoni Dinner By Heston Blumenthal - az ötödik helyen végzett. A legjobb női séf a brazil Helena Rizzo, a Sao Pauloi Mani vezetője lett, életműdíjat az angol Fergus Henderson kapott. Magyar étterem nem került be a legjobbak közé, hazánkhoz legközelebb a lista 16. helyén szereplő bécsi Steirereck található.

A legjobb magyar éttermek

Számos összesítés készül a legjobb hazai éttermekről is; legutóbb például a világhírű étterem- és szállodakalauz összesítéséről írt a Pénzcentrum.hu. A már évek óta Michelin-csillaggal büszkélkedő Costes, és Onyx, illetve a friss díjazott Borkonyha mellett ugyanis számos magyar éttermet értékeltek idén is a "Vörös Könyvben". Idén például a Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock Bisztró, a Vár: a Speiz Étterem és az Arcade bisztró Bib Gourmand minősítését törölte a kalauz. Mint ismert, a Bib Gourmand szimbólumot 1997-ben vezették be a Michelin-ellenőrök. Ez a Michelin-csillag előtti legmagasabb szint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Fontos kiemelni, hogy a különböző toplisták szubjektív véleményt tükröznek. Többnyire egy este hangulatát adják csupán vissza, és magukban hordozhatják egy-egy ember pillanatnyi botlásait is. Ráadásul azt se felejtsük el, mielőtt véleményünknek hangot adnánk, ízlések és pofonok.

 

Címkék:
utazás, étterem, toplista, életműdíj,