Ezek a világ legjobb nudista strandjai + fotók

Pénzcentrum2014. április 24. 15:35

Hol vannak már a '80-as évek, amikor a délegyházi tavaknál gyülekeztek a FKK (Freikörperkultur) magyarországi hívei, sokszor a rendőrség, vagy más hatóság zaklatásainak kitéve? Jó hírünk van! A világ legjobb nudista strandjai alig néhány órányi autóútra vannak hazánktól. Ráadásul a természet szeretete itt már nemcsak azt jelenti, hogy gátlások és ruha nélkül (nap)fürdőzhetünk, hanem azt is, hogy Európa, vagy talán a világ legszebb partjain süttethetjük a...

Egy amerikai internetes portál, a Thrillist.com készített egy összeállítást a világ legjobb nudista strandjairól. A top 10-es listán szerepel olasz, görög, horvát vagy épp dán vízpart is, ahol az efféle szabadságot kedvelők kedvükre - azaz gyakran nem kötelezően - meztelenkedhetnek. Ezek közül a strandok közül nem egy még elérhető távolságban is van. De itthon is virágzik ez a kultúra, számos kempingben, vízparton lehet élvezni a meztelenkedést.

A világ 10 legjobb nudista strandja

1. Spiaggia di Guvano - Corniglia, Olaszország
Ez az aprócska partszakasz kicsit sem hasonlít egy menő és turisták által kedvelt strandhoz, sőt valószínűleg te leszel az egyetlen külföldi, aki a helyiek között próbál elvegyülni. A partra egy sötét alagúton keresztül lehet kijutni, így szükséged lesz elemlámpára. A külvilág viszont emiatt ki van zárva, és egyedül lehetsz a többi meztelen olasz között.

2. Red Beach - Kréta, Görögország
A hely nevét (red = vörös) homokjáról kapta. Évekkel ezelőtt világszerte elterjedt egy különleges művész híre, aki az itteni nudista strandon a kilencvenes években éldegélt, és hatalmas napernyője alá bújva készítette szobrait. Gerard maga is naturista volt, és ritkán merészkedett a többi fürdőző közé, visszavonultan élt. A strandon a frissítők mellett szappant is lehet például kapni, ha valaki szabadulna a mindent beborító vörös homoktól és sós víztől.

3. Valalta - Rovinj, Horvátország
A Valalta kemping hatalmas területen fekszik, árnyékot adó fákkal-bokrokkal, bérelhető bungalókkal vagy lakókocsikkal. Kavicsos és homokos partszakasz is tartozik hozzá. Sőt ha besokallnál a sós víztől, választhatod az úszómedencét is, iszogathatsz a vízibárban, vagy kipróbálhatod, milyen meztelenül csúszdázni.

4. Bellevue Beach - Klampenborg, Dánia
A Bellevue Beach nyáron óriási parti központ, a környékbeli fiatalok mind ide jönnek mulatozni. Itt nem kötelező a pucérkodás, de a közönség fele így is ruha nélkül fürdőzik, a másik fele inkább csak felső nélkül. A zene egy kicsit hangos, ha pihenni érkeznél a partra, zavaró lehet.

5. Samurai Beach - Port Stephens, Ausztrália
A strand a Tomaree Nemzeti Park végénél fekszik, egész évben látogatható. A ruhaviselés opcionális, nem kötelező, de nem is hajtanak el, ha nem vetkőzöl le teljesen.

KATTINTS! Újabb hosszú hétvége jön: így vedd ki a szabadságodat

6. Wreck Beach - Vancouver, Kanada
Vancouver nyugati felén fekszik. A Wreck Beach az ország legnagyobb és legrégebb óta működő opcionálisan nudista strandja. A part majdnem bekerült Kanada Hét Csodái közé, de végül nem jutott fel a listára. Körülbelül mindent be lehet szerezni a helyszínen, amit csak el tudsz képzelni. Mozgó árusok járkálnak a fürdőzők között a portékáikkal. Ahogy a strandolóknál, náluk is változatos a felhozatal, ruhában vagy teljesen meztelenül árusítanak.

7. Es Trenc - Mallorca, Spanyolország
Az Es Trenc óriási strand, és csak egy része nudista.
a nudista részen lényegesen kevesebben vannak, mint a hely többi részén, így viszonylagos nyugalomban pihenhetsz-fürdőzhetsz. Autóval nem lehet behajtani, így a benzingőz sem zavar majd.

8. Grande Saline - Saint Bart's
Tulajdonképpen itt sem kötelező megszabadulnod a ruháidtól, de ez az elvárt viselkedés, szúrós tekintetek kísérik a felöltözött turistákat. Mivel a partszakasz igen hosszú, ha magányra vágysz, könnyen találsz olyan részt, ahol egyedül lehetsz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

9. Plage de Tahiti - Saint Tropez, Franciaország
A francia Riviéra tele van hírességekkel, így biztos a strandon is találni egy-két celebet. Állítólag simán meg lehet pillantani például Eva Greent meztelenül. Itt táblák tiltják a fürdőruhaviselést.

10. Praia do Pinho - Balnerário Camboriú, Brazília
A meztelenség kötelező a parton, be se léphetsz, ha nem vagy teljesen pucér. Bérelhetsz kabinokat a cuccaidnak, ha már úgyis meg kell szabadulnod az öltözékedtől. Jó tudni, hogy a nőtársaság nélkül érkező férfiakat csak akkor engedik be, ha tagjai a Nemzetközi Naturista Szövetségnek. Ez a szervezet képviseli a nudistákat világszerte.

Magyar példák

Levendula Naturista Kemping
A Balatonakaliban található strand családias hangulatú, kevesebben látogatják, mint például a másik balatoni helyszínt. A gyermekeket főszezonban animátorok szórakozatják. A magas sövényfalak miatt bárki találhat magának olyan pontot, ahol egyedül lehet, ha szégyellős lenne.

Berény Naturista Kemping
A strand a Balaton déli partján, Keszthelytől nem messze található, nádas és két méter magas palánk övezi a fürdőzők nyugalmának érdekében. Füves-fás a part, így árnyék is akad bőven. Számos sportolási, illetve szálláslehetőség közül lehet választani.

Sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping
A Szeged környéki sziksósfürdői strandnak egész rajongótábora van, a kemping honlapján folyamatosan értesülni lehet a közösség legújabb programjairól egész évben. Itt is lehet sportolni, filmet nézni, vagy kikapcsolódni az olvasószobában.

Naturista Oázis Kemping

Ez a strand Délegyházán található, Budapesttől alig 30 kilométerre. Ezt tartják a mozgalom központjának, mert itt tartották 1983-ban a magyar naturisták alakuló közgyűlésüket, és itt jelölték ki az első strandot is. Az idelátogatók sokféle (családi) program közül válogathatnak kedvükre.

 

Címkék:
utazás, strand, toplista, meztelenkedés,