Vonzzák a turistákat a futurisztikus épületcsodák

Pénzcentrum2014. április 23. 18:31

Laptársunk összegyűjtött néhányat a világ legfuturisztikusabb épületei közül. Nézd végig Te is, hogyan fest egy amerikai űrkikötő, a világ legmagasabb felhőkarcolója és egy monokróm francia luxusétterem! A cikkből az is kiderül, hogyan járhatod be ezeket a helyeket - van, ahol még belépődíjat sem kérnek a turistáktól.

A világ legmagasabb épülete jelenleg a dubaji Burdzs Kalifa, mely 828 méteres magasságával mintegy kétszer olyan magas, mint a budai hegyek. Ez a fantasztikus építészeti alkotás hat éven át épült, külsejét 142 ezer négyzetméternyi üveglap fedi.

Az Y alaprajzú felhőkarcoló tervezői, az amerikai Skidmore, Owings and Merrill iroda az iszlám építészet számos elemét belefoglalták művükbe, fejet hajtanak például a spirális minaretek hagyománya előtt. A magassági versenyt megnyerni azonban csak úgy tudták, hogy rengeteg kihasználatlan teret terveztek a Kalifa toronyba: a legfelső 244 méter voltaképpen csak csúcsdísz, üresen áll. A maradék 585 méter otthont ad 900 luxuslakásnak, irodáknak és a 304 szobás Armani Hotelnek.

Kíváncsi vagy a világ legfuturisztikusabb épületeire? KATTINTS a Travelo.hu oldalára

 

Címkék:
utazás, városfejlesztés,