Lesz-e idén fehér húsvét?

Pénzcentrum2014. április 17. 19:00

Habár napról napra emelkedik majd a hőmérséklet, továbbra is változékony, esős és szeles idő várható a hétvégén. Húsvétkor is felhős lesz az égbolt, záporokra és zivatarokra készülhetünk.

Pénteken eleinte többnyire napos idő valószínű, majd kelet felől megnövekszik, később meg is vastagszik a felhőzet, és a déli óráktól keleten már eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Napközben megélénkül, késő délután, este a Kisalföldön megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, északon, északnyugaton talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű - tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombaton kelet felől átmenetileg egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik, majd délutántól vékonyodik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, záporeső, egy-egy zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős, az északkeleti megyékben időnként viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Húsvét vasárnapján felszakadozik a zárt felhőzet, majd napközben a gomolyfelhő-képződésből szórványosan zápor, egy-egy zivatar is kialakul. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4 és 9 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 18 fok körül valószínű.

Húsvét hétfőn erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, elsősorban a déli óráktól és főként a Dunántúlon valószínű zápor, helyenként zivatar. Többfelé megélénkül, zivatar környezetében megerősödik a délkeleti, keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Címkék:
utazás, húsvét, szél, időjárás, eső, tavasz,