Ítéletidő jön: jégveréssel, faggyal érkezik a hidegfront

Pénzcentrum2014. április 14. 15:02

Orkán erejű széllel erős hidegfront érkezik. A legerősebb széllökések a 90-100 km/órát is elérhetik. A heves záporokhoz, zivatarokhoz jégeső és jégdara is társulhat - tudta meg a Pénzcentrum.hu az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Kora délutántól még a front előtt, majd késő délután, este a front mentén záporok, zivatarok alakulnak ki. Zivatarokra nagyobb eséllyel az ország déli felén számíthatunk. A nyugati, majd északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódik.

A legerősebb széllökések átmenetileg 70-90 km/h között valószínűek, helyenként azonban 90-100 km/órás szélrohamok is lehetnek. Erős záporhoz vagy zivatarhoz jégeső vagy jégdara is társulhat. Helyenként rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék hullhat (10-20mm, néhol esetleg több mint 20 mm).

Kedd hajnalban főleg északkeleten és délnyugaton talajmenti fagy is előfordulhat. Napközben északkeleten jégdarával, jégesővel kísért záporok, zivatarok kialakulása valószínű, a Kisalföldön pedig az északnyugati szelet viharos (60-65 km/óra) lökések is kísérhetik. 

 

Címkék:
utazás, időjárás, ítéletidő, tavasz,