Vonattal a Balatonra: mi lesz a Déli pályaudvarral?

Pénzcentrum2014. április 3. 09:42

Várhatóan nem veszi át a Kelenföldi pályaudvar a Déli vasútállomás szerepét a 4-es metró átadása után sem. Így a nyári szezonban a Balatonra utazóknak nem kell attól tartaniuk, hogy Kelenföldön szálljanak vonatra a felújításra érett Déli helyett - írja a Napi Gazdaság.

Habár a Kelenföldi pályaudvaron végzett fejlesztések a következő években fokozatosan tehermentesíthetik a Déli pályaudvart, ennek ellenére nem várható, hogy átvenné a szerepét. Az egyik legfontosabb érv a Déli mellett a 2-es metró-kapcsolat. Ezen felül a közelgő nyári szezon balatoni utasforgalmát sem lehet Kelenföldre terhelni.

A Déli pályaudvar tehát továbbra is fontos vasúti fejpályaudvar marad. Ugyanakkor szükséges felújítani és korszerűsíteni azt, hogy pozícióját javítsák. A szükséges források rendelkezésre állása esetén az állagmegóvó munkákon túl komplex épületfelújítást és pályaudvar-rehabilitációt tervez a MÁV Zrt. Így tudnák javítani az átszállási lehetőségeket és a Déli körüli közterületi kapcsolatokat, valamint az utaskiszolgálás és a használói komfort is jelentős mértékben javulna.

Címkék:
utazás, felújítás, 4-es metró, pályaudvar, déli, kelenföld,