Holnemvolt Park, Mesevár is épül a volt Vidámpark helyén

Világgazdaság2014. április 1. 08:34

Az idén megkezdődnek egyes beruházások a volt Vidámpark területén, amelyet az Állatkert kapott meg; kiépül a Holnemvolt Park, a Mesevár és megkezdődik egy 15 milliárdos fejlesztés, a Pannon Ősvadon is - írta keddi számában a Világgazdaság.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a lapnak azt mondta: a Pannon Ősvadon középtávú létrehozásának előkészítésére 291,9 millió forintos állami támogatás áll rendelkezésre a főváros idei költségvetésében, a középtávra tervezett beruházást 15 milliárdból hoznák létre. A Pannon Ősvadon egy biodóm típusú létesítmény, azaz egy nagy terjedelmű szubtrópusi csarnok a hozzá tartozó kifutórendszerekkel.

A gazdasági udvarban álló egykori szolgálati épületben egy Mesevárat hoznak létre, ahol szelíd és a mesékből ismerős állatokkal találkozhatnak a látogatók. Idén erre 90,8 milliót szánnak.

A Holnemvolt Parkban már az idén is terveznek látogatókat fogadni, ezért a főváros 51,2 milliós fejlesztési forrást ad. Ide költöztetik át például a tevéket, flamingókat, de új állatok is lesznek ezen a területen: szarvasfélék, Heck-marha, vaddisznók, struccok.

 

Címkék:
utazás, Budapest, állatkert, biodóm,