Friss! Átadták a 4-es metrót

Pénzcentrum2014. március 28. 09:40

Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István adta át ünnepélyes keretek között a 4-es metrót. A főpolgármester kijelentette: ma üzembe vehetik az új metróvonalat a közlekedők. Péntek déltől utazhatunk a 4-es metrón, amely vasárnap üzemzárásig ingyenesen vehető igénybe.

A helyszínre a kormányfő az új metróval érkezett. Ezt követően átadásra került az M4 metróvonal, amely a kelenföldi vasútállomást köti össze a Keleti pályaudvarral.

Az átadási beszédek sorát a főpolgármester nyitotta

Tarlós István főpolgármester már beszéde elején leszögezte, hogy az új metróvonalat nem Demszky Gábor találta ki. De mindenáron megépítésének megszállottjává vált az előző főpolgármester - mondta. Ezt követően kitért a "súlyos örökségre", de elismerte, hogy a beruházás leállítása nem volt alternatíva. A szerződés újratárgyalásával azonban pénzt takarított meg a főváros.

Elismerte, hogy nem lesz egyetértés abban, hogy megérte-e az új vonal építése. De végülis nagyon szép lett, örüljünk neki együtt - zárta beszédét Tarlós.

A kormányfő is megszólalt

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szinte hihetetlen, hogy elkészült a 4-es metró. Régóta várt erre a napra Budapest. Lassan több mint 40 éve várnak erre a budapestiek - mondta Orbán Viktor, aki gigantikus csomóhoz hasonlította a beruházást a nehézségek miatt.

Külön megköszönte Tarlós Istvánnak, hogy befejeződhetett a beruházás. Ezt követően felsorolta a legfontosabb fővárosi fejlesztéseket, amelyek idén kerülnek átadásra.

 

Címkék:
utazás, metró, 4-es metró,