Újra itt a havazás: várnunk kell még a tavaszra

Pénzcentrum2014. március 25. 10:00

A tavaszias időnek egy markáns hidegfront vetett véget: tegnap több centi hó esett a Kőszegi-hegységben. Az előrejelzések szerint ma is változékony, hűvös idő várható.

Több centi hó esett a Kőszegi-hegységben az írott-kői kilátónál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatójából. Az írott-kői kilátónál a hóréteg vastagsága 5 cm volt hétfőn 11 órakor, ám erősen olvadt. A Kőszegi-hegységben az eső vasárnap éjjel váltott át havazásba, a hőmérséklet pedig fagypont közelébe zuhant.

Már napokkal ezelőtt látható volt, hogy a tavaszias időnek egy markáns hidegfront vet véget. Nyugat felől el is érte hazánkat a hideg levegő, melynek hatására többfelé fordultak elő záporok, zivatarok.

Keddi előrejelzés

Az OMSZ tájékoztatása szerint ma a fátyol- és a megnövekvő gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, majd késő délutántól ismét kiderül az ég. Főként a Nyugat-Dunántúlon, a Tiszántúlon, és az Északi-középhegység térségében helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős széllökések kísérik, majd késő délutántól mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 13 fok között valószínű. Késő estére 2, 7 fok közé hűl le a levegő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
utazás, havazás, időjárás, tavasz,