Krím: a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást

MTI2014. március 25. 15:32

Tekintettel a Krímben a március 16-ai népszavazás után kialakult rendkívül bizonytalan, veszélyes politikai és biztonsági helyzetre, a Külügyminisztérium nem javasolja a magyar állampolgároknak, hogy bármilyen célból a félszigetre utazzanak.

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben a már ott tartózkodó magyaroktól pedig azt kérték, hogy lehetőség szerint minél előbb hagyják el a területet.

Az érintettek ezzel kapcsolatban segítségért - a magyar nagykövetség mellett - Fruszlov Vladimirhez, a Krími Magyar Társaság elnökéhez (00380 50 3972 600) vagy Gladkih Nagyezsdához, a szervezet tiszteletbeli elnökéhez, a szimferopoli tiszteletbeli konzul asszisztenséhez (00380 67 6523 267) fordulhatnak.

A konzuli szolgálat azt is javasolja a magyaroknak, hogy az utazást Ukrajna keleti és déli (Harkiv, Donyeck, Luhanszk, Zaporizsje, Dnyipropetrovszk, Mikolajiv, Herszon, Odessza) megyéibe ugyancsak halasszák el a térségben tapasztalható kiszámíthatatlan helyzet és a biztonsági kockázatok miatt.

Ha sürgős, halaszthatatlan okból mégis ezekre a területekre kell utazniuk, mindenképpen legyenek elővigyázatosak, körültekintőek, a tüntetéseket és általában a nagyobb csoportosulásokat feltétlenül kerüljék el - hívták fel a figyelmet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kijevben és az ország más - középső és nyugati - régióiban a helyzet fokozatosan normalizálódik. Ennek ellenére az oda utazók esetében is indokolt a körültekintés és a fokozott óvatosság - olvasható a konzuli szolgálat tájékoztatásában.

Címkék:
utazás, ukrajna, krím, külügyminisztérium,