Ez komoly? Még mindig tarolnak a kuponos utazások

Pénzcentrum2014. március 22. 11:03

A szállásközvetítő és kuponos oldalak a turisztikai piac egyre meghatározóbb szereplői: a becslések szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes hazai szállásdíjbevétel 40 százalékát generálják, és ezzel jelentősen hozzájárulnak a piac évi 7-8 százalékos növekedéséhez.

Az online szállásközvetítő és a kedvezményes lehetőségeket gyűjtő kuponos oldalak jelentősége idén várhatóan még tovább nő. Tavaly a szállásdíjbevétel 40 százaléka, körülbelül 25 milliárd forint már ilyen oldalakon keresztül érkezett a szálláshelyekhez, és prognózisunk szerint ebben idén 15 százalékos növekedés várható - derül ki az Utazok.hu csoport prognózisából.

A KSH adatai szerint 2013-ban a kereskedelmi szálláshelyeken 4,5 százalékos növekedést regisztráltak a belföldi vendégéjszakák számában az előző évhez viszonyítva, amely eredményhez jelentősen hozzájárult a SZÉP-kártya felhasználása is.

A tudatosan tervezett utazók és az utolsó pillanatban döntő last minute jellegű szállásfoglalások aránya is nőtt az előző évhez képest. Az utasok harmada harminc vagy még annál is több nappal előtte kiválasztja és lefoglalja pihenésének helyszínét.

A kiválasztott úti cél tekintetében nincs jelentős változás, a balatoni régió mellett a gyógyvízek melletti wellnessközpontok a legnépszerűbbek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az online foglalások jelentős része, több mint 35 százaléka még mindig Budapestről érkezik, de a megyeszékhelyeken élők is egyre nagyobb számban intézik az internet segítségével az utazásaikat.

Címkék:
utazás, kupon, Bónusz Brigád, utazási iroda,