Ilyen az élet a világ legszomorúbb országában + fotók

Pénzcentrum2014. február 26. 19:01

Megdöbbentő és egyben szomorú fotókat készített az egyik nemzetközi hírügynökség fotósa a világ egyik legelzártabb országában, Észak-Koreában.

Észak-Korea a világ legszomorúbb országa. Szigorú diktatúrája kínozza és éhezteti saját alattvalóit, akik hiába is vágynának jobb életre, a börtönországból szinte lehetetlen megszökni. Nemrég az AP hírügynökség fotósa, Vincent Yu járt Phenjan, a főváros utcáin, és megörökítette a város hangulatait. A propaganda díszletei között sötét télikabátban lézengő járókelők közül csak a gyerekek tűnnek vidámnak: a város olyan, mintha megrekedt volna az ötvenes években.

A nyomasztó hétköznapokba egy hétvégi esemény hozott egy kis örömöt: négy év óta először nyílt arra lehetőség, hogy a két Koreában, a határ két oldalán élő, szétszakított családok tagjai ismét viszontláthassák egymást. A családegyesítési találkozón néhány száz nyugdíjas vett részt, akiket az 1950-1953-as háború szakított el egymástól. Azóta most láthatták először, és talán utoljára rokonaikat, akikkel néhány napig lehettek most együtt egy észak-koreai üdülőhelyen.

Pillants be a vasfüggöny mögé! Rengeteg fotó a Travelo.hu cikkében.

 

Címkék:
utazás, észak-korea, családegyesítés,