SZÉP kártyások, figyelem! Már csak 3 hónap van hátra

Pénzcentrum2014. február 20. 15:59

A tavalyi rekordévet záró turizmus fellendítésében nagy szerepet játszott a SZÉP kártya is - hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Turizmus Zrt. a Fővárosi Állatkertben, a barnamedve barlangja előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. A 2012-es feltöltésű kártyák ugyanakkor májusban lejárnak, érdemes ellenőrizni, hogy egyenlegünkön mennyi pénz maradt.

"A Gyertyaszentelőn árnyékát meglátó medve a néphiedelem szerint rövid telet jelent, a korai tavasz előszelét pedig már mindannyian érezzük" - nyitotta meg a sajtóeseményt dr. Horváth Viktória, a turizmusért felelős helyettes államtitkár. A jobb és jobb idő mind több embert csábít országot járni, utazni, ami azért szerencsés, mert a 2012-es feltöltésű SZÉP kártyákon még 4,1 milliárd forint vár elköltésre idén májusig. A helyettes államtitkár mindenkinek azt javasolja, hogy regisztráljon a kártyája kibocsátójának a honlapján, és ellenőrizze, hogyan áll az egyenlege. Ha van még a kártyán felhasználható egyenleg, semmiképpen se hagyjuk kárba veszni, hanem minél előbb tervezzük meg, mire és hol tudjuk elkölteni.

Dr. Horváth Viktória ezenfelül elmondta, hogy a tavalyi év rekordév volt a turizmusban. Nemcsak a belföldi forgalom mutatott jelentős növekedést, hanem a beutazó turisták száma is szépen emelkedett. A 4-5 százalékos forgalomnövekedésen túl a bevétek is nőttek, mintegy 10 százalékkal. Az elmúlt évek gazdasági nehézségei után a tavalyi volt az első, amikor nemcsak, hogy növekedés volt tapasztalható, de a válság előtti szintet is sikerült meghaladni. A szálláshelyek száma 8 százalékkal nőtt, ezen belül is négy csillagos szállodából 80 százalékkal találhatunk itthon többet. A belföldi és beutazó turizmus ilyen mértékű növekedése egyedülálló egész Közép-Európában. A helyettes államtitkár véleménye szerint ez elsősorban a SZÉP kártyáknak köszönhető, mely ösztönzi a hazai turizmust.

 

Címkék:
utazás, szép kártya,