Ezek a legjobb fürdők Magyarországon és külföldön: itt a lista!

Pénzcentrum2014. február 11. 15:03

Újabb toplista készült a világ legjobb fürdőiről. Az összeállítás szerint a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda török kori termál medencéje jelenleg a 4. legszebb a világon.

Újabb toplista készült a világ legszebb gyógyfürdőiről, amely jól mutatja a magyar fürdők sikerét is. Ezúttal a Rudas Gyógyfürdő méltán híres török kori termál medencéje zsebelhetett be egy újabb elismerést. A thrillist.com amerikai internetes portál összeállítása szerint a hazai létesítmény az előkelő negyedik helyet érdemelte ki a világ 11 legszebb medencéje közül.

Az összeállítás szerint a dobogó legfelső fokát egy rotterdami különlegesség, a fával fűtöttt vízben lebegő medence, vagyis fantázianevén a HotTug hódította el. A második helyen biztos nem fog fázni, aki a medencéből kilép, hiszen az építettők hatalmas kandallót helyeztek el a medence közvetlen közelében. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig szintén egy érdekesség található: a legenda szerint a forrást egy hippi fedezte fel; az általa ott elhelyezett kádat ráadásul néhány évtized alatt körbe nőtte a szikla. Természetesen a lista itt még nem ér véget; a legenáds izlandi Kék Lagúnán keresztül Törökországon át egészen Bolíviáig mutatnak kiváló fürdőket a megfáradt turistáknak.

Javában zajlik a Rudas rekonstrukciója

Bár javában zajlik a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukciója, az 500 éves múlttal rendelkező török fürdő rész zavartalanul látogatható. Az elmúlt évben a Rudas fürdő látogatottsága 10 százalékkalkal emelkedett - tudatta lapunkkal a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A felújítás eredményeképpen egy új élményfürdő kerül kialakításra, mely szervesen kapcsolódik a fürdő meglévő egységéhez. A Nirmana Kft. és Medveczky Kazimír által elkészített belső látványtervek remekül mutatják, hogy a beruházás során a földszinti medencetér kialakítását követően a történelmi fürdőkultúra és a modern kor wellness igényei tökéletesen harmonizálnak majd egymással.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eddig kihasználatlanul álló, leromlott állapotú déli épületrész (volt palackozó üzem) homlokzatának felújításával az egész épülettömb megjelenése látványosan javulni fog. A fürdő területének növelésével, új medencék és a szauna-világ kialakításával - a több mint 2.550 m2 területet érintő rekonstrukcióval - a fürdővendégek elégedettségének, a látogatók számának emelkedését és ezzel egyidejűleg a fürdő bevételének növekedését várják. A közel egy milliárd forint összköltségű beruházás várhatóan 2014. szeptember elejére készül el.

 

Címkék:
utazás, toplista, gyógyfürdő, uszoda,