Itt a pesti taxisok legújabb trükkje: így játsszák ki a rendszert

Pénzcentrum2014. február 4. 08:31

A fővárosi taxirendelet hatályba lépése óta csaknem ezerrel csökkent a személyszállító vállalkozások száma Budapesten. A taxisszövetség vezetője szerint tisztult a piac, de vannak olyanok is, akik a szabályokat áthágva keresnek boldogulást - írja a Kossuth Rádió Krónika c. műsorára hivatkozva a hiradu.hu.

A 2012. decemberihez képest tavaly a taxirendelet hatályba lépése előtt 9 százalékkal csökkent a fuvarozócégek száma Budapesten, idén január közepén pedig már csak valamivel több mint ötezer taxi futott a fővárosi utakon, ami összességében 14 százalékos csökkenés - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ adataiból.

Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke szerint több vállalkozás speciális személyszolgáltatóként működik tovább. Az elnök kiemelte: bár ezt a jogszabályok megengedik, sokan továbbra is használják a taxiórát, holott ezt csak taxisként tehetnék meg. "Olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek átirányítják a személygépkocsis személyszállító vállalkozás felé a taxiszolgáltatást, ami kikerüli a jogszabályt" - mondta el hozzátéve: havi szinten egyeztetnek a BKK-val és feltérképezték a gócpontokat.

Címkék:
utazás, Budapest, taxi, taxirendelet,