Farkasordító hideg lesz ma: 9 megyében riasztás!

MTI2014. január 27. 07:53

Kilenc megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat az extrém hideg miatt. A legmelegebb helyeken is -9 és -3 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk ma.

Napközben a Nyugat-Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, itt a nap folyamán jelentéktelen havazás, hószállingózás is valószínű. Az Alföld nagy részén is erősen felhős, párás idő várható, de csak elvétve lehet hószállingózás, az ország maradék részén eleinte még némi napsütésre is számítani lehet. A ködfoltok néhol lassan szűnnek meg. A szél gyenge vagy mérsékelt lesz,csupán északnyugaton élénkül meg a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és -9 fok között valószínű. Késő estére többnyire -4, -10 fok közé hűl a levegő, a kevésbé felhős, havas részeken hidegebb is lehet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az extrém hideg miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Tolna megyére figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken a hőmérséklet - 15 fok alá is csökkenhet.

 

Címkék:
utazás, időjárás, tél, hidegfront,