Meddig marad a havazás? Milyen idő lesz a hétvégén?

Pénzcentrum2014. január 24. 17:02

Péntek délutánra az ország déli-délkeleti részét beborította a hó. Erős havazásról, hófúvásról érkeznek hírek, néhol 25-30 centiméteres hótakaró is kialakulhat. A lehullott csapadék sok helyen nehezíti a közlekedést.

Az éjszaka második feléig túlnyomóan borult lesz az ég. Az Északi-középhegység kivételével sokfelé számíthatunk ismétlődő havazásra, délkeleten kezdetben havas eső, eső, néhol átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Nagy mennyiségű hóra főként délnyugaton, délen van kilátás. Hajnalban északnyugaton, szombaton napközben a Dunántúl más részein is felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, a keleti országrészben azonban jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég. Elsősorban délkeleten, keleten várható további, váltakozó intenzitású havazás. A többfelé erős északkeleti, északi szél hófúvást okozhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában +1, -5 fok között várható, de az északkeleti határ közelében ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Címkék:
utazás, havazás, időjárás,