Olcsóbb lesz a benzin

Pénzcentrum2013. december 16. 17:02

Szerdától bruttó hét forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára öt forinttal kerül lejjebb - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 379,6, a gázolajét pedig bruttó 401,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (7 Ft-os benzin és 5 forintos gázolajár csökkenés) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 400-401 forintos, a gázolajat pedig 423-424 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest azonban a benzin literjét 4 forinttal olcsóbban, a gázolajét 10 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 1%-os csökkenések, a dízel esetén 2,4%-os emelkedésnek felel meg.


Az üzemanyagok esésének oka elsősorban a nemzetközi dolláros jegyzésárak csökkenése, eközben a hazai fizetőeszköz árfolyama is erősödött a dollárhoz képest, ami alapvetően kedvező irányba hatott a hazai autósok számára.

Címkék:
energia, benzin,