Szélviharral, havazással érkezik pénteken a hidegfront

MTI2013. december 5. 17:06

Péntekre virradóra észak felől intenzív záporok, hózáporok kíséretében markáns hidegfront éri el az országot - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökön a Facebook-oldalán.

Kiemelték, hogy a nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik, sőt a Dunántúl északi részén és a Kisalföldön az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökések is lehetnek.

Az OMSZ országos, középtávú előrejelzésében azt írta: pénteken napközben fokozatosan csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, de kora délutánig elszórtan még lehet zápor, hózápor. Ezzel együtt egyre többfelé megerősödik, az ország északi felén pedig több helyen viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 6 fok között várható, de ezt lényegesen hidegebbnek lehet majd érezni.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett hózáporra, havas esőre is számítani lehet. A szél többfelé viharos lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 1 és 5 fok között alakulnak.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, délelőtt északkeleten gyenge havazás, délután északon elszórtan eső, havas eső fordulhat elő. Csak időnként élénkülhet meg a szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 1-6 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
utazás, havazás, időjárás, tél, hidegfront,