Milliárdos beruházás Borsodban: ősszel kezdődik az építkezés

Pénzcentrum2013. május 30. 09:34

Ősszel kezdődik a Miskolc mellé tervezett Hell Ring versenypálya, és szórakoztató központ építése, és a tervek szerint már 2015 tavaszán a közönség előtt megnyílik a komplexum - írja a Napi Gazdaság.

Közel hatmilliárd forintos beruházással hozná létre a Hell Energy a Miskolc mellé tervezett autó- és motorsport valamint szórakoztató- és versenykomplexumát. A 3,5 km hosszú, 12-16 méter széles, a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) és a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) legszigorúbb előírásainak is megfelelő aszfaltos versenypályát a tervek szerint már a beruházás első, idén ősszel kezdődő ütemében teljes hosszban kialakítják.

A beruházók reményei szerint a jövőben akár MotoGP vagy WTCC világbajnoki futamok helyszíne is lehet a Hell Ring. A pálya mellett a kapcsolódó versenyépületeket, boxokat, szervizt és alkatrészüzletet, továbbá egy 3 ezer négyzetméteres fedett, illetve egy 600 méter hosszú szabadtéri gokartpályát is építenek majd.

A beruházás részeként épül egy négycsillagos hotel, amely egyebek között akár 400 fős konferenciák, vállalati tréningek és egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A tervek szerint a családokat a versenypálya és a hotel szolgáltatásai mellett Közép-Európa legnagyobb, mintegy 5 ezer hektáros szabad téri játszótere is várja.

A Hell Ring megnyitása után közvetlenül mintegy 50 főnek biztosít munkahelyet, de a nagy rendezvények idején ez akár a 150-200 főt is elérheti. A beruházás hosszabb távon közvetve több száz új munkahelyet teremthet.

Címkék:
utazás, szálloda, versenypálya,