Kemény havazás jön Magyarországon

Pénzcentrum2012. december 7. 18:35

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható nagy havazás miatt. Az előrejelzés szerint az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erősödő szél hatására sok helyen hófúvás is várható, és főként a déli területeken jelentős hóakadályokkal is számolni kell.

Szombaton az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erősödő szél hatására sok helyen hófúvás is várható, s elsősorban a déli területeken jelentős hóakadályokkal is számolni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisából.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint pénteken napközben főként északkeleten lehetnek jelentéktelen hózáporok. Estétől a Dunántúl nyugati részén kezd havazni, amely az éjszaka folyamán a Dunántúl nagy részére kiterjed.

Szombat reggelig többnyire maximum 5 centiméteres hóra lehet számítani, délnyugaton várható nagyobb mennyiség. A hajnali órákra megerősödő szél miatt helyenként már kisebb hóátfúvások is lehetnek.

Szombaton az ország déli megyéiben, a dél-dunántúli, dél-alföldi régióban intenzív havazás várható. Ezeken a területeken 10-20 centiméter, a déli határ mentén - főként Baranya megyében - 30 centiméter friss hóra is számítani lehet. Az ország északi részén a jelenlegi meteorológiai számítások szerint csak néhány centiméter hó eshet.

Ezzel egy időben az északkeleti szél tovább erősödik, helyenként viharossá fokozódik. Országszerte óránként 50 kilométeres erősségű széllökések várhatók, de több helyen az óránkénti 60-70 kilométeres erősséget is elérheti. A már hóval borított tájakon a Dunántúl déli részén, később főként az Alföld déli részén a viharos szél helyenként jelentős hóakadályokat is emelhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vasárnapra további 3-8 centiméter hó eshet, és az erős vagy viharos északias szél az addig hófúvástól mentes területeken is komoly problémákat okozhat.

Összességében nagyobb mennyiségű hó a déli és keleti, a legkevesebb az északi területeken várható - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A jövő hét első napjaiban is marad a hideg, fagyos idő, így a lehulló hó elolvadásától nem kell tartanunk.

Címkék: