Sokat buknak a szállodák a kuponos vendégen

Pénzcentrum2012. június 8. 10:03

Az egész éves kuponos akciókon rendkívül sokat veszíthetnek a szállodák - írja a Napi Gazdaság.

Magyarországon mintegy ötven, a Groupon elvén működő kuponos vásárlási szerveződés van. Miután a termékekkel kapcsolatos kereslet egy bizonyos szinten stagnált, a forgalom felpörgetése érdekében egyre több oldalon jelennek meg az utazási, illetve szállásajánlatok.

A problémát az okozza, hogy a magyar szálláshelyek üzemeltetői számottevően kedvezőtlenebb feltételekkel szerződnek, mint Nyugat-Európában. Nálunk nem ritka a 70-80 százalékos kedvezmény, míg az osztrák, német portálokon elérhető lehetőségek esetében gyakoribb a 30-50 százalékos, ráadásul az ottani kuponok esetében jóval kötöttebb a felhasználás is.

A gondot tetézi, hogy a kuponos vendég döntő részben nem is költ többet az adott szálláshelyen: nem vesz igénybe extrákat, még a vacsorához is inkább a boltban vett italát fogyasztja, vagyis más oldalon sem lehet behozni a szobaárkedvezményt - mondta a lapnak Hegedűs Attila, a BDO tanácsadó cég ügyvezető igazgató partnere. A marketingszakember szerint a kuponozással a szakma "elrontotta" az ügyfelet, aki most már követeli a kedvező árakat.

Címkék: