Szenzáció! A magyar szállodák Európa legjobbjai között

Pénzcentrum2011. március 19. 10:02

Meglepően jó pozíciót foglalnak el hazánk szállodái Európa más országaihoz viszonyítva. A hotelek ár/érték aránya alapján Magyarország a negyedik pozíciót foglalja el egy friss felmérés szerint.

A hotel.info online szállodafoglalási rendszer által készített kutatás a rendszert használó ügyfelek értékelésére épül. A vendégek a szállodából való távozásuk után pontrendszer (0-tól 10-ig) segítségével értékelték a webhelyen keresztül foglalt szállodákat. Olyan kritériumok mellett, mint a szoba minősége és a személyzet udvariassága, többek között az ár és a szolgáltatás viszonya is értékelhető. A vizsgálat Európa 30 legnagyobb lakosságú országának messze több mint egymillió 2-5 csillagos szállodájának értékelését tartalmazza.

 


Különösen Európa keleti és déli országaiban számolnak be a szállodai vendégek jó ár-teljesítmény viszonyról. Bulgáriának 7,61 ponttal sikerült megelőznie a kelet-európai Lengyelországot és Csehországot, amelyek magas besorolása nem meglepő, hiszen az egész világ nagyvárosainak összehasonlításában Prága, a cseh főváros, valamint a lengyelországi Varsó az első öt helyezett között található.

Az Ibériai-félszigeten fekvő, napsugárzástól elkényeztett szomszédos országok, Portugália és Spanyolország, szállodatulajdonosai nagyon jó 7. és 8. helyezést értek el. Az alpesi köztársaság, Ausztria, 7,28 ponttal még a Top 20 besorolás felső részében található. Ugyanúgy Németország, amely szintén Európa legkedveltebb üdülőországaihoz tartozik.

Amíg általánosságban Törökországot ár-teljesítmény viszonylatában egészen jó úti célnak tartják, a török szállodatulajdonosok vendégei a szolgáltatással és a kért árral kevésbé voltak megelégedve. A hotel.info vendégeinek véleménye alapján az üdülőország a 16. helyre került. A földközi-tengeri Görögország 6,79 pontjával lényegesen lemarad az első helyektől. A svájci szállodaipar a franciával együtt zárja az európai Top 20 listát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Még elégedetlenebbek voltak a kínált szolgáltatás és a kért ár viszonyával a skandináviai szállodák vendégei. Mialatt Finnország 6,62 ponttal még elérte a 18. helyezést, Svédország, Norvégia és különösen Dánia 5,64 ponttal már nem találhatók a Top 20 közvetlen közelében.

 

Címkék: