Videó! A 8 éves Kimi Raikkönen-utód a volánnál!

Pénzcentrum2010. április 21. 13:02

Bárcsak újra 8 éves lehetnék - gondolnak bele sokan -, előjönnek az emlékek az BMX-ezésről, felrémlenek a bűvészdobozból tanult trükkök, a játékmikroszkópon át felfedezett csodák, a régi játékautók és a legózás. A 8 éves finn Kalle Rovanpera ezek közül csak a autót ismeri, de nem az apró modellekre kell gondolni, neki saját rallyautója van.

A gyermekkorú finn pilótapalánta egy átlagos délutánja teljesen eltér a kortársakétól. Őt már nem érdeklik a modellautók, csak a saját versenyutójával szeret "játszani". A gumit ő már nem a matchbox-okról koptatja az elemekből épített játékversenypályán, hanem egy igazi rallygépet hajt havon, murván és aszfalton egyaránt .

Igaz, hogy még nincs ott a neve a rallyvilágbajnokság nevezési listáján (az édesapja a korábbi években többször is indult), sőt egyhamar nem is lesz, de ha így folytatja, akkor úgy 2020 környékén akár már az esélyesek között emlegethetjük.

Az alábbi videón megtekinthető, hogy a gyermekversenyzőnek jöhet hó, nedves, vagy száraz pálya, korát meghazudtolóan uralja a járművet. Hihetetlen módon veszi az akadályokat és a kis kezével mesterien kezeli a meghosszabbított sebességváltót.

Félelmetes, ahogy vezet, pedig még ki sem hullott minden tejfoga.

Címkék: