Nyugdíjasok! Ma fontos bejelentés várható + FRISS infók

MTI2010. január 25. 10:02

Bevezetik a helyközi közösségi közlekedésben márciusig a térítésmentesen utazók számára a regisztrációs jegyet, Antali Károly, helyközi közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos ma ismerteti az új rendszer bevezetésének részleteit.


FRISS: Kiderültek a részletek! Kattints: Fontos! Így változik a nyugdíjasok utazása

A díjmentes utazásra jogosultak (a 6 év alattiak és 65 év felettiek) ezentúl térítésmentes jeggyel utazhatnak. A jegyért nem kell fizetni, de amennyiben nem váltja ki az utas, büntetést kell fizetnie.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szerint az új jegytípus gyakorlati haszna az, hogy általa egyértelműen felmérhetővé válnak a helyközi közösségi közlekedéshez kapcsolódó utazási és finanszírozási igények. Ez alapján a közlekedési társaságok közszolgáltatási szerződését megalapozottan lehet megkötni, hiszen ezeknek az utazásoknak a finanszírozása közpénzből történik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A regisztrációs jegy adatokkal szolgál majd a jellemző utazási távolságokról, a csúcsidőszakokról, így bevezetése segíthet a menetrendek előkészítésében, míg alkalmazása megalapozhatja a kedvezményrendszer átalakításának további lépéseit is.

Címkék: