Egyelőre nem függesztik fel a BKV-sztrájkot

Pénzcentrum2010. január 12. 10:04

Egyelőre nem függeszti fel a határozatlan idejű sztrájkot a BKV 14 szakszervezete - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője kedd délelőtt az MTI-nek.

2010.01.12 07:51
BKV-sztrájk: zavartalan a metró- és trolibuszforgalom

2010.01.12 08:15
BKV-sztrájk: Igazuk van, vagy sem?

A kedden nulla órakor megkezdett sztrájkot a szóvivő sikeresnek nevezte, mert a buszok és villamosok vonalán teljes, 100 százalékos a sztrájk támogatottsága. Hozzátette: az, hogy néhány busz, illetve villamos jár, az annak köszönhető, hogy alvállalkozók vagy a sztrájkhoz nem csatlakozott szakszervezetek adják a sofőröket.

Nemes Gábor a BKV-val folytatandó tárgyalásokról azt mondta: várják a munkáltató javaslatát a következő forduló időpontjára, amelyet a szakszervezetek nagy valószínűséggel elfogadnak. Eddig nem kaptak semmilyen megkeresést a BKV-tól ebben az ügyben - tette hozzá.

Hétfőn három alkalommal, reggel 7-kor, délután 2-kor és este 10 órakor is egyeztettek a BKV menedzsmentjével a sztrájkot hirdető szakszervezetek vezetői, de nem sikerült megállapodniuk a kollektív szerződésről, továbbá a még elégséges szolgáltatásról sem.

2010.01.11 08:24
BKV: "Elkerülhetetlen a holnapi sztrájk" (2.)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2010.01.11 14:30
BKV-sztrájk: erre készüljenek az utasok (2.)

Mi történt tegnap?

Az utolsó tárgyalást követően Nemes Gábor szóvivő elmondta, megmerevedtek az álláspontok, a BKV visszatért korábbi ajánlatához, amit a sztrájkbizottság nem tudott elfogadni. Az sem segítette a megállapodást, hogy a szakszervezetek információi szerint ismeretlen emberek átvették a buszsofőröktől a járműveket, majd azokat ismeretlen helyre vitték. (A BKV tájékoztatása szerint mellékfoglalkozású szerződéssel rendelkező járművezetők, szakoktatók, területi vezetők vitték az autóbuszokat a Kőér utcai járműtelepre.)

A sikertelen tárgyalást követően a sztrájkbizottság bejelentette, kedd nulla órakor határozatlan időre sztrájkba lépnek. A BKV-nál működő 25 szakszervezet közül 14 sztrájkol. Ezek közül a legtöbb buszos érdekképviselet, de minden ágazatból csatlakozott a munkabeszüntetéshez legalább egy szakszervezet. A sztrájkoló szakszervezetek az összes dolgozó mintegy felét képviselik. A BKV-nál mintegy 12 ezren dolgoznak, az érintett 14 szakszervezetnek 5.700 tagja van.

Címkék: