A kínaiak viszik az autót, mint a cukrot

Pénzcentrum2009. november 9. 15:02

Az idei októberi személygépkocsi eladások közel 76 százalékkal múlták felül a tavalyi statisztikát, melyben leginkább a kínai kormány élénkítő csomagja játszik szerepet.

Októberben összesen mintegy 946 400 személygépkocsit adtak el Kínában, szemben a egy évvel korábbi 538 ezres forgalommal, ugyanakkor némileg elmaradva a szeptemberi 1,02 milliós értékesítési adatoktól.

Elemzők szerint általában az őszi hónapokban fogy a legtöbb autó az ázsiai országban, az idei eladások azonban rácáfolnak erre, mivel egész évben igen erős volt a piac.

A kormány élénkítő csomagjának köszönhetően ugyanis jelentősen megnőtt a fogyasztói bizalom, így az autóipart érintő recesszió Kínát szinte egyáltalán nem érintette.

Az összes gépkocsi forgalom - beleértve a teherautók, buszok eladási statisztikáit is - 72,48 százalékkal haladta meg októberben az előző év hasonló időszakit. A General Motors több mint duplájára növelte eladását októberben, 166 911 gépkocsit adott el, míg a Ford 80 százalékos forgalombővülést könyvelhetett el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szakértők szerint azonban jövőre megáll a szárnyalás, amennyiben a kormány nem újítja meg csomagját, amely idén év végén jár le hivatalosan. A kínai iparügyi minisztérium múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy tovább viszik a csomag néhány pontját, így a kisautókra érvényes áfa-kedvezményt, valamint új ösztönzőket vezetnek be a belső fogyasztás élénkítésére.

Címkék: