Nem dízel az autód? - Akkor ennek most nem fogsz örülni

Portfolio2009. március 9. 13:12

Bruttó 3 forinttal lesz drágább szerdán 0 órától a benzin a hazai kutakon, a gázolaj kurzusa pedig változatlan marad - tudta meg a Portfolio.hu. A MOL lépése nem meglepetés, szombaton már beszámoltunk róla, hogy valószínű az áremelés.

Szerdán (2009. március 11.) nulla órától 3 forinttal emeli a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára változatlan marad - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 242.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 235.9 forintért adja majd


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű 3 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 257-258 forintba kerülhet majd, miközben a gázolajat átlagosan 250-251 forint körül mérhetik.

Az áremelés nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benziné 2%-ot emelkedett a múlt héten, miközben a gázolaj ára 2.7%-ot csorgott lefelé. Dollárban az olajtermékek 3.1, illetve 7.5%-os zuhanást mutattak be, de a forint jelentős gyengülése miatt a magyar autósok nem örülhetnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Érdekesség még, hogy a szerdai árváltozással a gázolaj és a benzin között még tágabbra nyílik az olló: bruttó nagykereskedelmi listaár szintjén már 6.5 forinttal lesz olcsóbb a dízel a benzinnél.


Címkék: