Toyota: álmukban sem gondolták, hogy valaha ide süllyedhetnek!

Pénzcentrum2009. február 25. 12:00

A Toyota hajókat kénytelen bérelni az eladatlan készletek tárolására a svéd partok melletti kikötőkben, miután a múlt hónapban megtelt a 12 ezres malmői logisztikai központ. Az eladatlan készletek még a termelés visszafogása ellenére is tovább duzzadtak, ezért a legnagyobb japán autógyár szokatlan intézkedésre kényszerült.

"Reméljük, hogy csak átmenetileg szorulunk erre a kényszermegoldásra, de a régióban annyira visszaestek az eladások, hogy még a termelés visszafogása sem volt képes megállítani az eladatlan készletek növekedését. Bízunk benne, hogy csak rövid ideig tartanak ezek az áldatlan állapotok és nem hajókon kell majd tárolni a vadonatúj Toyotákat " - mondta az autógyár szóvivője.


Ilyen hajókon tárolják a vadiúj Toyotákat! (Forrás: Euobserver)

A japánok jelenleg körülbelül 2500 új autót tárolnak az autószállításra specializálódott Wallenius Wilhelmsen-től bérelt hajókon.

A helyhiány orvoslása érdekében hozott hajóbérletre vonatkozó intézkedés egyedülálló a Toyotától, de a világ több pontján számos versenytárs kényszerült hasonló lépésekre. A Chrysler például egy használaton kívüli katonai bázison tárolja eladatlan készleteit.

"Egyrészt örülünk, hogy segíthetünk egy régi üzleti partnerünknek, másrészt üzleti szempontból is megéri cégünknek a hajók rendelkezésre bocsátása" - mondta a Wallenius Wilhelmsen képviselője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Autótemetőbe a régi modellekkel!

Az új autó eladások ilyen mértékű visszaesése ösztönző programok bevezetését teszik indokolttá. Több uniós tagállam is támogatja a régi autóját kiselejtező új autó vásárlókat valamilyen eszközzel. A Németek például 2500 eurós kedvezménnyel ösztönzik új autó vásárlására azokat az autósokat, akik leadják a 9 évnél idősebb járművüket a bontóba. A spanyolok is hasonló lépésre szánták el magukat, de ott egyelőre nem hozott látványos eredményt az intézkedés.

Címkék: