Dízel, vagy benzin? - Nem kell már gondolkodni

Portfolio2009. február 23. 12:35

Bruttó 4 forinttal lesz olcsóbb szerdán 0 órától a benzin a hazai kutakon, a gázolaj kurzusa pedig 6 forinttal változik lefelé - tudta meg a Portfolio.hu. A MOL lépése nem meglepetés, szombaton már beszámoltunk róla, hogy valószínű az árcsökkentés. Érdekesség azonban, hogy a benzin és a dízel között az újabb lépéssel eltűnt az árkülönbség.

Szerdán (2009. február 25.) nulla órától 4 forinttal csökkenti a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 6 forinttal esik - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 235.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 235.9 forintért adja majd.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű 4-6 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin és a gázolaj literje átlagosan egyaránt körülbelül 250 forint környékén mozog majd.

Az árcsökkentés nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benziné 10%-ot esett a múlt héten, miközben a gázolaj ára 5.8%-ot csökkent. Az azonban, hogy a gázolaj ára csökken jobban a magyar piacon, már meglepetésnek mondható, hisz a tőzsdei jegyzésárak a benzin esetében estek nagyobbat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dollárban az olajtermékek árcsökkenése még erősebb volt, azonban a forint gyengülése most is a magyar autósok ellen dolgozott.


Címkék: