Csalódás az árverésen: féláron kelt el a ritka Bugatti!

Pénzcentrum2009. február 9. 10:00

Nagy várakozás előzte meg a közelmúltban egy lezárt garázsban az örökösök által fellelt autókülönlegesség párizsi árverését. Az 1937-es Bugatti Type 57S Atlante igazi ritkaságnak számít, mindössze 17 darab készült belőle. A gyűjtők körében hihetetlen becsben tartott Bugatti árverésén azonban csalódniuk kellett az örökösöknek.

Előzetesen úgy becsülték, hogy körülbelül 8,75 millió dollárig (1,95 milliárd forintig) is felmehet a licit, ennek ellenére már 4,4 millió dollárnál (980 millió forintnál) hármat koppant a kalapács. Az örökösöknek így is szép summa ütötte a markát és ne felejtsük el, hogy a garázsban két további autókülönlegesség is lapult. A Bugatti mellett az elhunyt orvos tulajdonos a garázsban tárolt még egy Jaguar E-Type és egy régi Aston Martin személygépkocsit is.

A végrendeletben csak a garázs örökléséről szólt a fáma, a rokonok csak ámultak, amikor kinyitották az évek óta lezárt garázs ajtaját. A váratlan felfedezés az egész családot megdöbbentette. A ritka modellből mindössze 17 darabot készítettek, ettől csak a Type 57SC ritkább, amiből csak két példányról tudnak.

A garázsban porosodó Type 57S Atalante jellegzetessége, hogy valamivel alacsonyabb, mint az alapmodell és erősebb motorral van felszerelve. A kompresszorral ellátott erőforrás teljesítménye elérte a 175 lóerőt, ami akár 200 kilométer per óra végsebességgel is repítette a járművet.

Címkék: