Kínában még veszik a kocsikat: dönget a Hyundai!

Pénzcentrum2009. február 2. 13:00

A legnagyobb dél-koreai autógyár hétvégén közzétett januári értékesítési statisztikái szerint a válság miatt világszerte zuhanó eladások ellenére Kínában rekord értékesítési adatokat könyvelhettek el az év első hónapjában.

A Hyundai szóvivője elmondta, hogy idén januárban 35 %-kal több személygépkocsit értékesítettek Kínában, mint egy évvel ezelőtt. Csak januárban közel 43 ezer Hyundai talált gazdára, miközben a Kia is 15 %-os növekedést ért el.

A sikeres eredményeket részben a kínai kormány középkategóriás személygépkocsikra vonatkozó adóteher csökkentő csomagjának is tulajdonítják, mert 2008. év végén összességében a távol-keleti országban is érezhető volt az értékesítés visszaesése.

A Hyundai a világ második legnagyobb autópiacával rendelkező Kínában 22 %-kal növelte a 2009-es értékesítési terveit, a várakozások szerint 360 ezer új autót adhatnak el idén. A Kia magasabbra emelte a lécet, ők 30 %-kal fejelték meg a 2008-as értékesítési terveket.

Amennyiben a dél-koreaiaknak sikerül realizálni a 2009-es számokat, úgy a kínai autópiaci torta egy tizedét szelhetik le idén.

Címkék: