Nem viszik el senki autóját a Nabucco-csúcs miatt!

Pénzcentrum2009. január 26. 14:30

Útlezárásokra és dugókra kell számítani a hét elején Budapesten rendezendő Nabucco-csúcs miatt, azonban a szabályosan parkoló autók közül egyet sem szállítanak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint tilos lesz megállni január 26-án, hétfőn reggel hat órától 27-én, kedd este nyolc óráig Budapest V. kerületében az Apáczai Csere János utca páratlan oldalán az Eötvös tér és a Szende Pál utca között, az Apáczai Csere János utca páros oldalán a Türr István utca és a Régi posta utca között, a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Roosevelt tér között, továbbá a Szalay utca mindkét oldalán a Vajkay utca és a Kossuth tér között. A Kossuth téren körben, a Balassi Bálint utca mindét oldalán a Kossuth tér és a Markó utca között, a Zrínyi utca mindkét oldalán a Nádor utca és a Roosevelt tér között, a Magyar Tudományos Akadémia parkolójának teljes területén, az Akadémia utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és az Arany János utca között, valamint az Arany János utca mindkét oldalán a Széchenyi felső rakpart és az Akadémia utca között szintén tilos a parkolás.

Nem kell azonban arra számítani, hogy aki- figyelmetlenségből, vagy távolléte miatt - rossz helyen állt, annak elszállítják az autóját. A Köztársasági Őrezred ugyanis minden egyes esemény kapcsán egyedileg dönt, az út szélén álldogáló autókat biztonsági szempontból mennyire ítélik kockázatosnak - mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Ezekben az esetekben egyébként sem beszélhetünk elszállításról, mivel az autókat csak odébb szállítják egy - a lezárt útszakasztól - biztonságos távolságra lévő parkolóhelyre. Az átszállításokról minden esetben videofelvétel és jegyzőkönyv készül, így akinek legközelebb egy kiemelt biztonsági kockázatot jelentő esemény után nincs meg az autója, nem kell a legrosszabbra gondolnia - érdemes először a forgalomirányítás központi számán érdeklődni, áthelyezték-e a rossz helyen parkoló autót.

Az új földgázvezeték megépítéséről szóló konferenciát egyébként kedden tartják, de a delegációk várhatóan már hétfőn megérkeznek.

Címkék: