Markukba nevetnek a dízelesek! - Szűkül az árolló a kutakon

Pénzcentrum2009. január 26. 13:15

Hiába csökkentek a múlt hét folyamán a tőzsdei üzemanyagárak dollárban és forintban mérve egyaránt, a MOL mégis a kiskereskedelmi árak megemelése mellett döntött. A Portfolio.hu értesülései szerint a gázolaj ára ugyan nem változik, a benzint szerdától 3 forinttal drágábban méri majd az olajtársaság.

Szerdán (2009. január 28.) nulla órától 3 forinttal emeli a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára változatlan marad - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 227.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 236.9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű 3 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 242-243 forint környékén mozog majd, a gázolaj literje pedig körülbelül 251-252 forintba kerülhet.

A MOL lépése kisebb meglepetés, mint arról a Portfolio.hu a múlt hét végén beszámolt, a tőzsdei üzemanyagárak a MOL utolsó - múlt hétfői - árdöntése óta csökkentek. Ha megnézzük a pénteki záró jegyzéseket, akkor láthatjuk, hogy az előző hét pénteki adatokhoz képest a benzin ára a tőzsdén dollárban 7.4, forintban 0.7%-ot esett, míg a gázolaj esetében rendre 9.3 és 2.8% volt a csökkenés.

A benzin ára az újabb emeléssel az elmúlt három hét alatt 16 forintot, a gázolajé pedig 11 forintot drágul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Forrás: Portfólió

Címkék: