Hihetetlen, mit tervez a Google: nincs menekvés, rengeteg felhasználó fizethet a kedvelt szolgáltatásért

Pénzcentrum2024. április 4. 21:02

Sajtóinformációk szerint a Google vizsgálja annak lehetőségét, hogy egyes, most még ingyenes szolgáltatását a jövőben fizetőssé tegye. A változtatások elsősorban a mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat érintenék.

A Google mérlegeli, hogy egyebek mellett a mesterséges intelligencián alapuló keresőszolgáltatását átemeli a prémium ügyfélcsomagba. A cég nyilvános keresőmotorja persze ingyenes maradna, azonban a prémium ügyfelekre is kiterjesztenék a reklámok megjelenítését keresés közben - írja cikkében a Financial Times.

A lap hozzáteszi, hiába szerzett a Google tavaly 175 milliárd dollárt kizárólag a keresőszolgáltatásából, komoly kihívást okoz számára az AI terjedése. Főleg a ChatGPT, melyet a felhasználók egyre többet használnak kérdések megválaszolásához a Google hagyományos keresőmotorja helyett. Ezen felül megjelent a piacon a Microsoft/Bing Copilot is, mely tovább nehezítette a helyzetet.

A Google egyelőre hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a prémium ügyfélcsomag bővítéséről szóló híreket, csupán annyit közöltek, hogy nincs most semmilyen bejelentenivalójuk.

Címkék:
tech, ingyenes, prémium, google, átalakítás, szolgáltatás, keresés,