Telekomosok, figyelem! Ne lepődj, meg: karbantartás miatt akadozhat több szolgáltatás is

Pénzcentrum2024. február 28. 13:37

A Magyar Telekom 2024. március 14-től 16-ig informatikai karbantartása során számos szolgáltatása és az ügyfélszolgálata korlátozottan lesz csak elérhető, azonban a mobil- és otthoni szolgáltatások zavartalanul működnek majd, továbbá korlátlan belföldi netet biztosítanak az ügyfeleknek - számolt be a Portfolio.

A Magyar Telekom bejelentette, hogy 2024. március 14-én, este 18 órától kezdődően egészen március 16-án reggel 8 óráig tervezett informatikai karbantartást hajt végre rendszerein. Ez idő alatt a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu weboldal és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesznek elérhetőek. Emellett március 14-én, csütörtökön az üzletek is korábban, már 18 órakor bezárnak. A karbantartási munkálatok során a 1414-es lakossági és a 1400-as üzleti telefonos ügyfélszolgálat csak korlátozott funkciókkal lesz elérhető, és a várakozási idő is meghosszabbodhat.

A közlemény szerint az informatikai rendszerek fejlesztése és karbantartása rendszeresen szükséges. A tervezett karbantartás alatt a mobil- és otthoni szolgáltatások zavartalanul működnek majd. Az ügyfelek továbbra is használhatják mobiltelefonjaikat és élvezhetik az otthoni (vezetékes) telefon-, internet-, valamint TV-szolgáltatásokat.

Fontos kiemelni, hogy a karbantartás ideje alatt nem lesz lehetőség hazai, EU-s és EU-n kívüli netbővítő csomagok vásárlására. Ennek ellensúlyozására a Telekom minden belföldön tartózkodó lakossági és üzleti mobilügyfelének automatikusan aktivál korlátlan internetet. Azoknak az ügyfeleknek, akik ebben az időszakban külföldön tartózkodnak, az EU-ban automatikusan 5 GB, míg EU-n kívül automatikusan 2 GB adatot biztosítanak - mindezt anélkül, hogy az ügyfeleknek bármit is tenniük kellene.

Az érintett funkciókról részletes tájékoztatást nyújtó link mellett a szolgáltató azt ígéri, hogy Facebook oldalán folyamatos tájékoztatást ad majd mind a karbantartás előtti napokban, mind annak ideje alatt. Ez lehetőséget biztosít az ügyfelek számára arra, hogy naprakészek maradjanak minden releváns információval kapcsolatban.

Címkék:
magyar telekom, telekom, március, informatika, karbantartás, magyar, telekommunikáció,