Félreérthetetlen üzenetet küldött a Google: tényleg megszűnhet nyáron a Gmail szolgáltatás?

Pénzcentrum2024. február 25. 18:02

A Google cáfolja azt a közösségi médiában elterjedt állítást, miszerint a Gmail szolgáltatást augusztusban megszüntetik. Hangsúlyozták, hogy a platform továbbra is működik, a történtek pedig rávilágítanak a félretájékoztatás online terjedésének veszélyeire - írta a BBC.

A Google nyilvánosan is cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint a Gmail szolgáltatását augusztustól leállítanák. A hír a közösségi médiában kezdett terjedni nemrég, a poszt már 7 millió megtekintésnél jár az X-en.

Richard Bagnall, a CARMA nevű kommunikációs cég vezetője szerint az eset jól példázza a félretájékoztatás veszélyeit. Hangsúlyozta, sokan könnyen elhisznek minden online olvasott információt, ám azok valóságtartamát nem ellenőrzik. A szakember kiemelte, a közösségi média platformok gyakran terjesztenek ellenőrizetlen tartalmakat, a jelenlegi eset sem az első, de nem is az utolsó ilyen alkalom.

Éppen ezért a közösségi média platformokkal kapcsolatos kihívások között szerepel a félretájékoztatás megfékezése, ráadásul az X-et különösen sok bírálat éri e tekintetben. A vállalat ugyanakkor állítja, hogy elkötelezett a félretájékoztatás elleni küzdelem mellett, miközben megpróbálja védeni a szólásszabadság jogát is.

A Gmail amúgy az egyik legnépszerűbb e-mail szolgáltatás a világban, több mint 1,5 milliárd aktív felhasználója van.

Címkék:
tech, hamis, google, szolgáltatás, kamu, információ, félreértés, gmail.com,