Felmérés: le- és feltöltési sávszélesség alapján rangsorolták a magyar internetszolgáltatókat

Pénzcentrum2024. február 18. 17:33

A fix internetkapcsolatok barométere címmel sebességteszt-statisztikát tett közzé nemrég a nagyobb magyar vezetékes szolgáltatókról a francia nPerf - írja a hwsw.hu.

Az nPerf egy crowdsourcing-alapokon működő platform, mely a Speedtesthez és az Opensignalhoz hasonlóan a felhasználói mérésekre alapozva vázolja fel az adott ország viszonyait. A tavaly egész év alatt zajló átfogó tesztbe a nagy vezetékes szolgáltatók közül bekerült a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország és Digi mellett a Yettel is.

Az nPerf a Speedtesthez hasonlóan le- és feltöltési sávszélességet valamint hálózati késleltetést mér, illetve a kapott értékeket pontozza egyedi szempontjai alapján. Ezen metrika szerint, pontosan meg nem határozott számú mérés alapján az nPerf benchmarkja a Digi hálózatát hozta győztesnek a hazai mezőnyben, 307 Mbps le- és 160 Mbps átlagos feltöltési sávszélességgel, illetve 16 milliszekundumos átlagos késleltetés mellett. A második helyen a Magyar Telekom futott be, majd a Vodafone Magyarország következett, a sort pedig a Yettel zárta.

Címkék:
tech, internet, Vodafone, magyarország, telekom, digi, internetezés, netezés, yettel,