Súlyos válozást jelentett be a Revolut: minden magyar ügyfelet érint, erről érdemes tudni

Pénzcentrum2023. október 24. 19:44

Az Európai Gazdasági Térség országaiban élők a Revolut bejelentése szerint több tucat Európában jegyzett vállalat töredékes részvényeivel kereskedhetnek, azokba már 1 euró minimális összeggel is befektethetnek.

A Revolut ügyfelei az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén – így Magyarországon is – mostantól több mint hetven, Európában jegyzett vállalat töredékes részvényeivel kereskedhetnek, többek között Adidas- vagy Zalando-részvényekkel is – közölte a neobank a Forbes.hu-val.

Az EGT területén a befektetési szolgáltatásokat a Revolut Securities Europe UAB (Revolut) nyújtja. A bejelentés szerint az Európában jegyzett vállalatokba már 1 euró minimális összeggel is be lehet fektetni. A kereskedés jutalékmentes az előfizetés limitjén belül.

Az appon belül további több mint 2200 amerikai tőzsdén jegyzett vállalathoz és több mint 150 ETF-hez, azaz tőzsdén kereskedett alaphoz lehet hozzáférni. Emellett a felhasználók mostantól ismétlődő vásárlásokat is beállíthatnak, így előre meghatározott időpontban és gyakorisággal – naponta, hetente vagy havonta – lehet vásárolni részvényeket és ETF-eket.

Adott limiteken belül az európai részvénykereskedelem is jutalékmentes lesz.

  • Előfizetési csomagtól függően havi 1 (Standard), 3 (Plus), 5 (Premium) vagy 10 (Metal és Ultra) jutalékmentes kereskedést lehet végrehajtani az appban.
  • Az ingyenes limit átlépése után minden ügyletre 0,25 százalékos változó díjat (Ultra esetében 0,12 százalékos díjat), de minimum 1 eurót számítunk fel.
  • A Revolut emellett évi 0,12 százalékos letéti díjat is alkalmaz a felhasználói eszközök piaci értékére, amelyet havonta számít fel.
Címkék:
tech, vállalat, részvény, fintech, revolut, részvény vásárlás, tőzsdei kereskedés,