Méregdrága csúcstelefon lett a legnépszerűbb mobil: mit esznek rajta ennyien Magyarországon?

Pénzcentrum2023. szeptember 4. 09:02

Az Apple iPhone 14 Pro Max volt a legnépszerűbb telefon a világon az első félévben, több mint 26 milliót szállítottak ki belőle. A lista első 4 helyén egyébként a gyártó valamelyik telefonja áll.

2023 első felében az Apple iPhone 14 Pro Max volt a legnépszerűbb telefon a világon, 26,5 millió darabot szállítottak ki belőle a kereskedőknek - írja a 24.hu. Ez a készülék a vállalat legdrágább mobilja, Magyarországon legkevesebb 630 ezer forintba kerül, de akár 930 ezerig is fel lehet tornászni.

Az Omdia piacelemző cég felmérése szerint a lista első négy helyén csak iPhone-ok találhatók, az iPhone 14 Pro Max után az iPhone 14 Pro, az iPhone 14 és végül az iPhone 13. Az ötödik helyre a Samsunk ért oda, de nem valamelyik csúcstermékével, hanem a belépő kategóriás Galaxy A14-el. Az elemzések szerint a globális okostelefon-piac leszállóágban van, már ami az értékesítéseket illeti, ám a csökkenés főleg az alsó- és középategóriás készülékeket érinti, a drágább, prémium készülékek iránt egyre nagyobb a kereslet.

Címkék:
iphone, okostelefon, tech, telefon, apple, mobil, legnépszerűbb, csúcstelefon, okostelefonok, iphone 14,