Hivatalos: vége az ingyenes Facebook és Messenger használatnak

Pénzcentrum2023. január 10. 19:45

2023. március 31-ig minden magyarországi mobilszolgáltatónál meg fog szűnni a nullás díjszabás, azaz ezután már nem használhatunk egyes alkalmazásokat lassítva, a mobilnetes keretünkön túl is – számolt be a Telex.

Idén március 31-ig minden magyarországi mobilszolgáltatónál megszűnik a nullás díjszabás. Ez azt jelenti, hogy ezután a felhasználóknak fizetniük kell az olyan alkalmazásokért és szolgáltatásokért, amelyekhez eddig korlátlanul hozzáférhettek a felhasználók akkor is, ha már elfogyott a mobilnetjük. Egyszóval vége az ingyenes Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram és Spotify használatnak.

Az Európai Unió ezt a gyakorlatot már korábban is többször kifogásolta, hiszen ezzel egyes díjcsomagokban megkülönböztették a platformokat és alkalmazástípusokat, amelyekre úgynevezett zero rate konstrukciót alkalmaztak a szolgáltatók. Azaz nem számolták bele az adatkeretbe a fent felsorolt alkalmazásokat többek között.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
tech, ingyenes, mobilinternet, facebook, március, ingyen, díjszabás, facebook messenger,