Megszűnnek az ingyenes díjcsomagok: sokakat érint a változás

Pénzcentrum2022. július 8. 20:29

A magyar távközlési piacon is eltörlik a mobilszolgáltatók a nullás díjszabású szoltáltatásokat, amik eddig megtalálhatóak voltak a kínálatban. Számolt be a HWSW.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)közétett éves jelentés kitér az úgynevezett zero rate csomagokra is, ugyanis az Európai Unió Bírósága 2021. szeptember 2-án megváltoztatta a nullás díjszabású ajánlatokkal kapcsolatos jogértelmezést. Ennek értelmében azok a nullás díjszabású tarifaopciók, amelyek a különféle szolgáltatások adatforgalma között üzleti döntés alapján tesznek különbséget, önmagukban összeegyeztethetetlenek az uniós elvekkel.

Az NMHH elmondása szerint a hatóságok még idén tavasszal levélben kértek információt a szolgáltatóktól az általuk alkalmazott nullás opciókról. A visszajelzések szerint pedig a legtöbbjük kínált ilyen csomagot, vagy kiegészítő opciót.

Újra nagy zuhanás figyelhető meg a tőzsdéken, elég csak ránézni a legnagyobb amerikai részvényindexekre és látjuk, hogy az 2020-as Covid okozta sokkból épphogy kiléptek az árfolyamok, 2022 eseményeinek hatására szinte minden esni kezdett

– mondta el az NMHH.

Címkék:
NMHH, alkalmazott, díjszabás, kínálat, információ, szolgáltatók,