Ez lehet a vezetékes internet vége Magyarországon: mi történik a magyar otthonokban?

Pénzcentrum2022. június 17. 08:44

Olyan otthoni mobilinternet-csomagot dobott piacra a pár hónapja Telenorból Yettel névre váltó távközlési cég, amellyel reményeik szerint azok is internetezni fognak, akiket eddig elkerült a vezetékes hálózat.

Formabontó, Magyarorsázgon eddig ismeretlen otthoni szolgáltatást vezetett be a Yettel: a cég az otthoni szolgáltatást a vezetékesről 5G-alapúra cseréli le - mondta a vállalat műszaki vezérigazgató helyettese, Koller György a napi.hu-nak adott interjúban. Mint a cikk megemlíti: lehetséges, hogy ezzel be is verték az első szöget a vezetékalapú internet koporsójába.

Az előfizetők által már most látható tulajdonság, hogy lényegesen magasabb le- és feltöltési sebességet lehet vele elérni. Ez részben köszönhető magának a technológiának, részben az új frekvenciáknak részben pedig a használt antennarendszereknek

- fogalmazott a szakember, aki elmondta azt is: a teljes 5G-s átállás jól halad, de egy átálláskor modernizálni kell a teéjes eszközparkot és magát a hálózatot is.

Azt tudni kell, hogy a modernizáció nem csak az állomások felokosítását jelenti. Nagyon leegyszerűsítve, van a rádiós hálózat, amellyel az ügyfél van kapcsolatban, van egy átviteltechnikai hálózat, ami a bázisállomásokat köti össze a maghálózattal és van a maghálózat, amelyet „agynak” is nevezhetünk. Ahhoz, hogy egy szolgáltató egy új technológiát bevezessen, a hálózat valamennyi elemét modernizálni kell.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
mobilnet, tech, internet, mobil, átállás, 5g technológia, yettel,