Nincs mese, komoly áremelés jön a Diginél: zsebükbe nyúlhatnak az előfizetők

Pénzcentrum2022. május 17. 08:32

Az áremelés a legjobban a 2019-ben indult mobilszolgáltatás előfizetőit érinti majd, akik korábban eleve határozatlan idejű szerződést köthettek csak a Digi-vel.

A jelenlegieknél drágábban elérhető díjcsomagokat vezet be kínálatába júliustól a Digi Távközlési Kft. – írja a HWSW.

Az áremelés a legjobban a 2019-ben indult mobilszolgáltatás előfizetőit érinti majd, akik korábban eleve határozatlan idejű szerződést köthettek csak a Digi-vel, így az új havi díjak július 1-jétől automatikusan alkalmazhatóak az esetükben – hívta fel a figyelmet a portál.

A Digimobil Plusz és Max tarifák havi díja egységesen 1500 forintról 1600 forintra nő, ha pedig eddig 1000 forintot fizettek, mert más Digi szolgáltatásokkal együtt igényelték a mobilt, 300 forinttal kell majd többet fizetniük – ez 30 százalékos áremelésnek minősül.

Szintén megváltozik a Digi Junior társ-díjcsomag előfizetési díja is; ez a jelenlegi 500-ról 800 forintra (illetve önállóan 1000-ről 1100 forintra) emelkedik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mobilos díjcsomagok esetében további tarifatételek (pl. perc- és SMS-díj) azonban nem változnak, illetve a díjcsomagokba foglalt szolgáltatásokhoz sem nyúl hozzá a cég. Július 1-jével új lakossági vezetékes szolgáltatások is megjelennek a Digi kínálatában, melyek tartalmukban nem hoznak semmilyen számottevő változást a 2019-ben bevezetett konstrukciókhoz képest, áruk azonban eltérő mértékben emelkedik – kivéve a vezetékes telefonszolgáltatást, amit nem érintenek a változások.

A HWSW számításai alapján az az előfizető, aki a tévé- és internetszolgáltatást, valamint a telefonszolgáltatást is a Digitől veszi igénybe ("Digi Nekem" konstrukció), 400 és 900 Ft közötti összeggel fizet majd többet a csomagban foglalt szolgáltatásoktól függően.

Címkék:
mobilszolgáltató, mobiltelefon, drágulás, áremelés, digi,